Uvođenje HACCP-a

Telefon: 01 6221 233
Telefax: 01 6251 309
Mobitel: 099 2706 320

Kontakt osoba: Dario Šandrk, dipl.sanit.ing.

Uvođenje sustava samokontrole temeljenog na HACCP principima zakonska je obaveza svih subjekata u poslovanju s hranom temeljem članka 7. Zakona o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN 81/13)

Usluge stručnog savjetovanja pri uvođenju sustava samokontrole obuhvaćaju:

  1. Inicijalni obilazak objekta
  2. Analizu postojećeg stanja i opreme
  3. Prijedlog mjera za otklanjanje tehničkih i organizacijskih nedostataka
  4. Savjetovanje vezano uz provođenje dobre higijenske prakse, dobre proizvodne prakse, izradu planova samokontrole, uspostavu sustava praćenja nad kritičnim točkama i kritičnim kontrolnim točkama, te uspostavu dokumentiranja

Usluge kompletnog uvođenja HACCP sustava obuhvaćaju:

  1. Inicijalni obilazak objekta
  2. Sastavljanje hodograma aktivnosti
  3. Analizu postojećeg stanja i opreme
  4. Prijedlog mjera za otklanjanje tehničkih i organizacijskih nedostataka
  5. Izradu HACCP plana samokontrole odnosno implementaciju HACCP sustava kroz primjenu svih sedam principa 6.) Izradu potrebnih radnih uputa i standardnih postupaka i procedura
  6. Teoretsku i praktičnu edukaciju osoblja
  7. Izradu i uvođenje potrebnih evidencija

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima