Obveza svih subjekata u poslovanju s hranom je kontrola vlastitih postupaka čišćenja pranja i dezinfekcije. Ispitivanjem čistoće mikrobiološki se provodi uzorkovanjem briseva i otisaka s površina, a najčešće se prate slijedeći parametri higijene: Aerobne mezofilne bakterije i Enterobacteriaceae. Međutim osim tih parametara higijene na površinama se također ciljano mogu tražiti patogeni mikroorganizmi poput Salmonelle spp, Listerie monocytogenes ili Staphylococcus aureusa.
Laboratorij također provodi mikrobiološka ispitivanja unutarnjeg zraka te se prate Aerobne mezofilne bakterije kao i Plijesni.
Imate li dodatnih pitanja vezano uz naše usluge i financijske troškove ispitivanja, pišite nam na adresu elektroničke pošte ekologija.hrana@zzjz-zz.hr ili nas kontaktirajte telefonom na brojeve 01 2889 058 ili 01 6272 464 u vremenu od 7 do 15 sati.