Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Službe

Osnovni ciljevi rada epidemiološke službe su prevencija zaraznih i onih nezaraznih bolesti koje su od velikog javnozdravstvenog značaja.

Služba za gospodarske, pravne i opće poslove organizira, kontrolira i prati izvršenje svih financijskih i računovodstvenih poslova sukladno propisanom te brine o zakonitoj primjeni važećih materijalno-financijskih propisa, provodi i upravlja procesima nabave roba, radova i usluga za potrebe Zavoda, priprema nacrte općih akata koje donosi Zavod, obavlja upravne i stručne poslove u vezi s upravljanjem i razvojem ljudskih potencijala, obavlja poslove u vezi s provedbom zakona kojim se uređuje pravo na pristup informacijama, obavlja poslove vezane za održavanje poslovnih prostora koje koristi Zavod, opremanje prostorija Zavoda opremom i sredstvima rada, te za tehničko održavanje, organizaciju poslova vezanih za vozni park, i organizaciju vanjske dostave.

Prioritetni posao Odjela za javno zdravstvo je procjena zdravlja i zdravstvenih potreba stanovništva na Županijskoj razini ili nižim teritorijalnim jedinicama temeljem analize javno-zdravstvenih pokazatelja koji se prikupljaju i obrađuju rutinski ili u okviru posebnih istraživanja.

Služba za mikrobiologiju obavlja mikrobiološku dijagnostiku za potrebe Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, ambulanati obiteljske medicine te pedijatrijskih, ginekoloških i drugih ambulanti i zdravstvenih ustanova na području Zagrebačke županije.

Timovi školske medicine provode specifične i preventivne aktivnosti za učenike i studente (sistematski i kontrolni pregledi, namjenski pregledi, probiri ili skrininzi, cijepljenja i ostale mjere zaštite od zaraznih bolesti, zdravstveno odgojne aktivnosti, savjetovališni rad i ostale propisane mjere).

Služba za zdravstvenu ekologiju provodi mjere i ispitivanja sa ciljem zaštite i unaprjeđenja zdravlja stanovništva Zagrebačke županije vezane uz elemente okoliša s mogućim štetnim djelovanjem.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content