Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Odjel za ispitivanja hrane i okoliša

Telefon: 01 6272 464
E-mail:
ekologija.hrana@zzjz-zz.hr, ivana.pulic.zelenika@zzjz-zz.hr

Rukovoditelj Odjela za ispitivanje hrane i okoliša: Ivana Pulić Zelenika, dipl.sanit.ing.

O Odjelu

Odjel za ispitivanja hrane i okoliša bavi se praćenjem i ispitivanjem uzoraka hrane te okolišnih uzoraka u proizvodnji i prometu hrane s ciljem zaštite zdravlja ljudi od uzročnika bolesti koje se prenose hranom. U tu svrhu u odjelu se provode mikrobiološka ispitivanja hrane kao i mikrobiološka ispitivanja okolišnih uzoraka sa površina u proizvodnji, preradi i distribuciji hrane.

Ispitivanja se provode sukladno:

  • Zakonu o hrani (NN 81/13)
  • Zakonu o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN 81/13)
  • Uredbi (EZ) br. 178/2002  o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani
  • Uredbi (EZ) br. 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu
  • Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07)
  • Vodiču za mikrobiološke kriterije za hranu (Ministarstvo poljoprivrede 2011. g.)
  • Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom (NN 137/2009)

Odjel za ispitivanja hrane i okoliša ovlašteni je službeni laboratorij za hranu i okolišne uzorke u proizvodnji hrane prema rješenju Ministarstva poljoprivrede.

Ispitivanja se provode na temelju sklopljenih ugovora ili putem narudžbenice, a kupci su mahom različiti subjekti u poslovanju s hranom među kojima su škole, vrtići, domovi za stariji i nemoćne, bolnice, različiti ugostiteljski objekti, trgovine, pekarnice te ostali objekti u kojima se priprema, prodaje ili proizvodi hrana. 

Ispitivanja koja se provode:

Imate li dodatnih pitanja vezano uz naše usluge i financijske troškove ispitivanja, pišite nam na adresu elektroničke pošte ekologija.hrana@zzjz-zz.hr ili nas kontaktirajte telefonom na brojeve 01 6272 464 ili 01 2889 058 u vremenu od 7 do 15 sati.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content