COVID-19 Preporuke i upute vezane za sigurnost i zaštitu stanovništva

Testiranje na koronu u Zagrebačkoj županiji

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije će testiranje građana na SARS CoV-2 virus, od 4. siječnja 2021. godine, obavljati po principu drive-in na lokacijama u Ivanić Gradu i Dugom Selu.

Mentalno zdravlje i corona virus

Što činiti za svoje mentalno zdravlje u doba dok rastu tenzije i stižu vijesti o izbijanju korone?
Prema naputku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), za smanjenje napetosti i stresa poželjno je učiniti 3 stvari…

Postupak za putnike

Postupanje s osobama koje su u zadnjih 14 dana prije ulaska u Hrvatsku boravile na području zahvaćenom epidemijom COVID-19: zdravstveni nadzor nad osobama bez simptoma/znakova bolesti i postupak s osobom koja pokazuje simptome/znakove bolesti i njezinim kontaktima.

Preporuke za starije osobe i kronične bolesnike

Poštujte preporuke nacionalnog stožera, napravite plan za svaki dan, zatražite pomoć, ne zaboravite uzeti svoju terapiju, u slučaju zdravstvenih teškoća nazovite izabranog obiteljskog liječnika.

Preporuke za školsku djecu, studente i njihove roditelje

Epidemija COVID-19 bolesti za djecu i adolescente kao i za njihove roditelje predstavlja iznenadnu i neočekivanu promjenu uz više mogućih stresora: trajanje izolacije; strah od zaraze; nedostupnost namirnica, lijekova i medicinskih usluga u opsegu kao prije; razumijevanje informacija osobito uz nove i nepoznate okolnosti.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima