Kod mikrobioloških ispitivanja hrane ispituju se slijedeći mikroorganizmi:
Salmonella spp.
- HRN EN ISO 6579 Metoda za detekciju Salmonella spp
Listeria monocytogenes
- HRN EN ISO 11290-1 Metoda dokazivanja L. monocytogenes
- HRN EN ISO 11290-2 Metoda brojenja L. monocytogenes
Staphylococcus aureus
- HRN EN ISO 6888-1 Postupak brojenja koagulaza pozitivnih stafilokoka
Enterobacteriaceae
- HRN ISO 21528-2 Metoda za brojenje Enterobacteriaceae
- HRN ISO 21528-1 Metoda za dokazivanje Enterobacteriaceae
Escherichia coli
- HRN ISO 16649-2:2001 Metoda brojenja beta-glucuronidasa pozitivne Escherichia coli
Sulfitoreducirajuće klostridije
- HRN ISO 15213:2004 Metoda za brojenje sulfitreducirajućih bakterija u anaerobnim uvjetima
Aerobne mezofilne i sporogene bakterije
- HRN EN ISO 4833-2:2013 Metoda za određivanje broja mikroorganizama: Određivanje broja kolonija pri 30 °C tehnikom nasađivanja na površinu podloge
Kvasci i plijesni
- HRN ISO 21527-1:2012 Metoda za brojenje kvasaca i plijesni — 1. dio: Tehnika brojenja kolonija u proizvodima s aktivitetom vode većim od 0,95
- HRN ISO 21527-2:2012 Metoda za brojenje kvasaca i plijesni — 2. dio: Tehnika brojenja kolonija u proizvodima s aktivitetom vode manjim ili jednakim 0,95
Imate li dodatnih pitanja vezano uz naše usluge i financijske troškove ispitivanja, pišite nam na adresu elektroničke pošte ekologija.hrana@zzjz-zz.hr ili nas kontaktirajte telefonom na brojeve 01 2889 058 ili 01 6272 464 u vremenu od 7 do 15 sati.