Mikrobiološko ispitivanje hrane

Kod mikrobioloških ispitivanja hrane ispituju se slijedeći mikroorganizmi:

Salmonella spp.

  • HRN EN ISO 6579 Metoda za detekciju Salmonella spp

Listeria monocytogenes

  • HRN EN ISO 11290-1 Metoda dokazivanja L. monocytogenes
  • HRN EN ISO 11290-2 Metoda brojenja L. monocytogenes

Staphylococcus aureus

  • HRN EN ISO 6888-1 Postupak brojenja koagulaza pozitivnih stafilokoka

Enterobacteriaceae

  • HRN ISO 21528-2 Metoda za brojenje Enterobacteriaceae
  • HRN ISO 21528-1 Metoda za dokazivanje Enterobacteriaceae

Escherichia coli

  • HRN ISO 16649-2:2001 Metoda brojenja beta-glucuronidasa pozitivne Escherichia coli                    

Sulfitoreducirajuće klostridije

  • HRN ISO 15213:2004 Metoda za brojenje sulfitreducirajućih bakterija u anaerobnim uvjetima  

Aerobne mezofilne  i sporogene bakterije

  • HRN EN ISO 4833-2:2013 Metoda za određivanje broja mikroorganizama: Određivanje broja kolonija pri 30 °C tehnikom nasađivanja na površinu podloge

Kvasci i plijesni

  • HRN ISO 21527-1:2012 Metoda za brojenje kvasaca i plijesni — 1. dio: Tehnika brojenja kolonija u proizvodima s aktivitetom vode većim od 0,95 
  • HRN ISO 21527-2:2012 Metoda za brojenje kvasaca i plijesni — 2. dio: Tehnika brojenja kolonija u proizvodima s aktivitetom vode manjim ili jednakim 0,95 

Imate li dodatnih pitanja vezano uz naše usluge i financijske troškove ispitivanja, pišite nam na adresu elektroničke pošte ekologija.hrana@zzjz-zz.hr ili nas kontaktirajte telefonom na brojeve 01 2889 058 ili 01 6272 464 u vremenu od 7 do 15 sati.          

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content