Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Odjel za fizikalno kemijska ispitivanja voda

Telefon: 01 28 890 58
Telefax: 01 332 31 71
E-mail: ekologija.voda@zzjz-zz.hr, nikolina.ciban@zzjz-zz.hr

Rukovoditelj Odjela za fizikalno kemijsko ispitivanje voda: Nikolina Ciban, dipl.ing.kem.

O Odjelu

Provodimo analize uzoraka vode za ljudsku potrošnju sukladno važećem Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (NN 30/2023) te prema Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analiza i monitorinzima vode namijenjene za ljudsku potrošnju (NN 64/2023, NN 88/2023).

Sukladnost uzoraka bazenskih voda ocjenjuje se prema Pravilniku o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda (NN 59/20, NN 89/22).

Ispitivanja se provode na temelju sklopljenih ugovora, putem narudžbenice ili individualnog zahtjeva građana.

Odjel za fizikalno kemijska ispitivanja voda bavi se praćenjem i ispitivanjem voda za ljudsku potrošnju, prirodne mineralne, izvorske i stolne vode, podzemne vode te vode za kupanje i rekreaciju.

Parametri koji sačinjavaju osnovnu A-analizu a ispituju se unutar Odjela za fizikalno kemijska ispitivanja voda su: slobodni rezidualni klor, temperatura vode, elektrovodljivost, pH vrijednost, mutnoća, miris, okus, boja, KMnO4, kloridi, nitriti, nitrati i amonij. Svrha ovog monitoringa je dobivanje osnovnih podataka o senzorskim i fizikalno kemijskim parametrima sukladnosti vode za ljudsku potrošnju te podataka o učinkovitosti prerade vode za ljudsku potrošnju gdje se ona provodi.

U monitoringu vode za ljudsku potrošnju, ako je to potrebno, provodi se ispitivanje dodatnih parametara skupine B kako je i propisano važećim Pravilnikom.

Sva ispitivanja koja ne može provesti laboratorij provest će se u vanjskom laboratoriju osposobljenom za provođenje tih aktivnosti.

Imate li dodatnih pitanja vezano uz naše usluge i financijske troškove ispitivanja, pišite nam na adresu elektroničke pošte ekologija.voda@zzjz-zz.hr ili nas kontaktirajte telefonom na brojeve 01 2889 058 ili 01 6272 464 u vremenu od 7 do 15 sati.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content