Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva

Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka debelog crijeva obuhvaćena je populacija u dobi od 50 do 74 godine. Članovi tima Javnog zdravstva u centralnoj aplikaciji evidentiraju odaziv pojedine osobe, pripremaju i šalju pozivno pismo i testove na skriveno krvarenje u stolici. Po zaprimanju uzoraka, isti se testiraju, te ukoliko se test pokaže pozitivnim, osoba se upućuje i priprema za daljnji kolonoskopski pregled u neku od suradnih Klinika na području Grada Zagreba. Sve pozive i potreban materijal za testiranje korisnici programa dobivaju na svoje kućne adrese. U slučaju dodatnih upita uz odaziv, testiranje i kolonoskopski pregled, korisnicima je na raspolaganju besplatni telefon.

Troškove slanja pozivnih pisama, testova na skriveno krvarenje u stolici i kolonoskopskih pregleda snose Ministarstvo zdravstva i HZZO.

Besplatni broj telefona za Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva:
0800 200 012

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content