Objave

Mjesec borbe protiv ovisnosti

I ove godine nas je dočekala pandemija covida-19 u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, kojeg obilježavamo u periodu od 15.11. do 15.12. Slažemo prioritete, borimo se na više frontova, nastojimo ostati zdravi.

Prvi rođendan PCR-a

Prošlo je godinu dana od uvođenja PCR dijagnostike na SARSCoV-2 virus u našem Zavodu.

Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije obilježava se od 1995. godine, tada osnovan od UNESCO-a, s ciljem podizanja svijesti javnosti o opasnostima netolerancije. Obilježava ga se svake godine 16. studenog, na dan kad su države članice usvojile Deklaraciju o načelima tolerancije.

Prevencija zlostavljanja djece je moguća

Danas je poznato iz niza istraživanja da posljedice zlostavljanja i zanemarivanja  mogu ostaviti dugoročne ožiljke na psihičkom i fizičkom zdravlju, mogu utjecati na neurološki razvoj te posredno i na ekonomski i socijalni razvoju društva.

Međunarodni dan i tjedan svjesnosti o stresu

Međunarodni dan svjesnosti o stresu obilježava se prve srijede u studenom od 1998. godine, a Međunarodni tjedan svjesnosti o stresu, prvi tjedan u studenome, obilježava se od 2018. godine kad je pokrenut na inicijativu Međunarodnog udruženja za upravljanje stresom.

Dan rješavanja sukoba

Na inicijativu Udruge za rješavanje sukoba (Association for conflict resolution), 2005. godine pokrenuto je obilježavanje Dana rješavanja sukoba, koje se od tad obilježava svake godine trećeg četvrtka u listopadu.

Obilježavanje međunarodnog dana borbe protiv boli

„Bol je prastara“, no Međunarodni dan borbe protiv boli obilježava se od 2004. godine. Ova obljetnica je tad pokrenuta na inicijativu Međunarodnog udruženja za izučavanje boli (IASP), Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Europskog udruženja društava za liječenje boli (EFIC).

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content