Poveznice

ISO 9001
ISO 14001
ISO/IEC 17025
ISO/IEC 27001

Svjetski dan vode 2020 – Voda i klimatske promjene

Svjetski dan vode obilježava se 22. ožujka svake godine, a pozornost je usmjerena na važnost vode. Ovogodišnjom temom „Voda i klimatske promjene“, istražuje sekako su voda i klimatske promjene neraskidivo povezane.

Rastom populacije na  globalnoj razini, raste i potražnja za vodom, što na mnogim područjima iscrpljuje prirodne resurse,asamim time šteti i okolišu. Rješenja problema uključuju zaštitu rezervoara ugljika kao što su oceani i močvarna područja, primjenu klimatski pametnih poljoprivrednih tehnika i povećanje uporabe otpadnih voda na siguran način.

Voda je naš najdragocjeniji resurs  te je moramo koristiti puno odgovornije. Potrebno je uravnotežiti potrebe za vodom u društvu, osiguravajući da najsiromašniji ljudi ne budu zapostavljeni.

Kampanja za Svjetski dan vode 2020. tumači sljedeće izjave:

  • Ne možemo si priuštiti čekanje. Kreatori klimatskih politika moraju vodu staviti u središte akcijskih planova.
  • Voda može pomoći u borbi protiv klimatskih promjena. Postoje održiva i pristupačna rješenja za vodu i kanalizaciju.
  • Svatko mora odigrati svoju ulogu. U svakodnevnom životu postoje iznenađujuće jednostavni koraci koje svi možemo poduzeti u svrhu rješavanja klimatskih promjena.

Detalje o ovogodišnjoj temi možete potražiti na:
www.worldwaterday.org

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content