Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Svjetski dan nepušenja 2021. u Zagrebačkoj županiji

Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja (31. svibnja) Služba za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije obilježila je u suradnji s OŠ Vladimira Deščaka iz Rakitja, njihovim učenicima petih razreda i nastavnicom likovne kulture prof. Antonijom Jurković.

Učenici nižih razreda osnovne škole idealna su ciljana skupine za preventivne programe, s obzirom da još uvijek nisu razvili nikakve štetne navike koje bi naknadno vodile u ovisnost.

Pušenje duhana (cigareta) jedna je od najraširenijih loših navika i  ovisnosti, s posebnim naglaskom da se opasnost se krije u tome što je riječ i o fizičkoj i psihičkoj ovisnosti, koja se očituje cijelim setom  tjelesnih, misaonih i ponašajnih reakcija koja  čine uporabu cigarete imperativnom.

Stoga smo u ovoj Županijskoj školi inicirali  izradu učeničkih crteža učenika petih razreda, na temu štetnosti pušenja i pripremili, za zahvalu, donaciju paketa sa sadržajem koji učenicima može koristiti u nastavi.

Osnovnu školu u Rakitju posjetili smo baš 31.5., na Svjetski dan nepušenja! Zatekli smo učeničke panoe pune radova i poželjeli se slikati uz njih. Prenosimo i vama djelić atmosfere s ovoga obilježavanja…

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content