Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Svjetski dan mentalnog zdravlja majki – 3. svibnja

Povećavanje svjesnosti o važnosti optimalnog funkcioniranja majki nužno je za postavljanje adekvatnog sustava skrbi za žene koje se nalaze u periodu trudnoće i nakon poroda. Obilježavanjem dana mentalnog zdravlja majki usmjerava se pažnja javnosti na nužnost društvenih promjene u vidu redukcije stigme mentalnih bolesti majki, te se također osvještava važnost upitati novopečene mame kako se stvarno osjećaju – u slučaju da se teško nose s novonastalom situacijom važno je potaknuti ih da potraže pomoć. 

Kako bi približili majkama problematiku postporođajne depresije, Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti izradio je informativni letak te je uz podršku proizvođača i distributera kozmetičkih proizvoda za bebe i mame koji su ustupili svoje promotivne materijale, pripremio poklon vrećice koje su potom patronažne sestre Doma zdravlja u Zaprešiću, Samoboru i Jastrebarskom predale pri prvom posjetu majkama nakon izlaska iz rodilišta. 

Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content