Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Svjetski dan mentalnog zdravlja majki – 1. svibnja 2024.

Srijeda prije majčinog dana (koji se obilježava prvu nedjelju u svibnju) dan je kada pažnju i brigu usmjeravamo prema majkama koje su tek rodile ili su još trudne jer je to mnogima izazovan period za održanje mentalnog zdravlja. Kampanja osvještavanja važnosti mentalnog zdravlja majki započela je 2016. godine te se obilježava diljem svijeta jer briga o majci je ujedno briga i o bebi, ali i cijeloj obitelji.

O promjenama mentalnog zdravlja koje se mogu javiti u trudnoći i postporođajnom periodu nužno je što više govoriti kako bi se destigmatizirale te se omogućilo majkama da otvoreno iznesu svoje unutarnje poteškoće.

S ciljem osvještavanja karakteristika postporođajne depresije Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti pripremio je poklon vrećice s edukativnim brošurama i promotivnim kozmetičkim materijalima koju su patronažne sestre poklonile majkama pri prvoj kućnoj posjeti.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content