Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Suradnja Veleučilišta Velika Gorica i Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

U utorak 18. travnja održan je sastanak Veleučilišta Velika Gorica (VVG) i Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije (ZZJZ ZŽ) sa ciljem dogovora još kvalitetnije i opširnije suradnje koja bi bila sporazumno formalizirana. Dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth te ravnatelj Zavoda, Leo Šunjić, mag. oec., MBA, ispred svojih ustanova poveli su konstruktivan dijalog i u ugodnoj atmosferi dogovorili nacrt suradnje.

Uz dekana, sastanku su prisustvovali i prodekanica za nastavnu djelatnost, dr. sc. Tamara Čendo Metzinger, predstojnik Centra za karijernu i psihološku podršku, Marko Toth, mag. psych., voditeljica odjela za komunikacije Ana Mirenić, pred. mag. oec i mgr. Sonja Drugović, koordinatorica studija očne optike.

Kao predstavnici Zavoda, na čelu sa ravnateljem, sastanku su prisustvovali i dr. Maja Stojčević, specijalist psihijatrije te Alan Petranović, mag. psych., iz Službe za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti.

Veleučilište Velika Gorica je visokoobrazovna ustanova koja provodi pet preddiplomskih stručnih i tri diplomska specijalistička stručna studija, a nastavni programi realiziraju se uz pomoć suvremenih tehnologija koje se konstantno nadopunjavaju, obnavljaju te omogućavaju svojim polaznicima lakši prijenos znanja koje će im, izlaskom na tržište rada, osigurati zapošljavanje i napredovanje u poslu, odnosno egzistenciju u nekoj od današnjih suvremenih organizacija.

Misija Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije je očuvanje i unapređenje zdravlja stanovnika Zagrebačke županije putem organiziranih javnozdravstvenih mjera usmjerenih na promociju zdravlja tj. promicanje zdravog načina života i ranog otkrivanja bolesti. Vizija Zavoda je zauzimanje vodeće i prepoznatljive uloge u svim djelatnostima javnoga zdravstva na području Zagrebačke županije što ćemo postići kontinuiranim razvojem profesionalnih znanja i vještina naših djelatnika te kontinuiranim unapređenjem kvalitete svih procesa koji će rezultirati uslugom koja će u potpunosti zadovoljiti zahtjeve korisnika.

Kako dekan tako i ravnatelj prepoznali su brojna zajednička područja interesa, pogotovo ona usklađena s misijom i vizijom zdravlja mladih, budućih stručnjaka i nositelja društva.

Dekan je istaknuo da VVG od svojih početaka prepoznaje važnost skrbi o mentalnom zdravlju te će ova suradnja omogućiti Veleučilištu upućivanje studenata u tretman psihijatra, no bez uputnice liječnika ili plaćanja, čime pomoć studentima postaje dostupnija, a njeno prihvaćanje vjerojatnije. 

Ravnatelj Zavoda se složio da je cilj suradnje djelovati na područjima od zajedničkog interesa, odnosno interesa studenata i građana Zagrebačke županije. To uključuje javnozdravstvene akcije i skrb o mentalnom zdravlju studenata, ali se ne ograničava samo na ova dva područja. U tom smislu važno je prepoznati potrebu za daljnjim ulaganjem u ovo područje koje sve više postaje prvom linijom zdravlja.

Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti
Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content