Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Obavijest o sistemastkim pregledima prije upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2023/24

Naručivanje na pregled

Za liječnički pregled u svrhu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole kojeg provodi Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu, potrebno je dijete naručiti putem aplikacije kvacica.hr gdje su navedene sve upute o načinu naručivanja.

Molim provjeriti Raspored upisa po ispostavama na stranici Zagrebačke županije, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje te na oglasnim pločama dječjih vrtića i osnovnih škola.

Kontakti nadležnih timova školske medicine te radno vrijeme potražite pod KONTAKTI – SLUŽBA ZA ŠKOLSKU I SVEUČILIŠNU MEDICINU. 

Narudžbe neposrednim kontaktom nije uputno raditi!

Popis dokumentacije koju je potrebno donijeti na pregled

  • Zdravstvenu iskaznicu djeteta
  • Iskaznicu cijepljenja ili ispis cijepljenja iz pedijatrijskog kartona
  • Zubnu putovnicu djeteta (izdaje djetetov stomatolog)
  • Medicinsku dokumentaciju ako je dijete ima (povijesti bolesti, otpusna pisma, nalaz logopeda, psihologa i sl.)
  • Ostalu dokumentaciju (praćenje zbog teškoća u razvoju, jezičnih teškoća, kroničnih bolesti, operacija, Rješenje o tjelesnom oštećenju, mišljenje predškolske ustanove…)
  • Ispunjen UPITNIK za roditelje

Pregled

Dijete u pravilu pregled započinje crtežom kako bi se postupno uvelo u sam proces testiranja i pregleda. Potrebno je dijete pripremiti kako bi znalo da će samo tijekom testiranja biti samo s liječnicom dok roditelj daje podatke medicinskoj sestri. Sam pregled i cijepljenje obavlja se nakon testiranja uz prisutnost roditelja. Za svako dijete će liječnik tijekom pregleda procijeniti može li se cijepiti.

Prema važećem Programu cijepljenja provodi se cijepljenje protiv Morbila-Parotitisa-Rubeole te Dječje paralize.

Ostale napomene

Pregled stomatologa potrebno je obaviti prije dolaska na pregled. Stomatolog će djetetu izdati Zubnu putovnicu koju roditelj donosi na liječnički pregled. 

Laboratorijska pretraga krvi i urina: Uputnicu za vađenje krvi dobit ćete nakon obavljenog pregleda u školskoj ambulanti.

Pedijatrijski karton će se tražiti na uvid samo ukoliko je to nužno za procjenu uz poštivanje načina rada pedijatrijskih ambulanti.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content