Poveznice
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Radionica u Domu za djecu Laduč – “Jedan dan bez mobitela”

Djelatnici Odjela za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti ovaj su utorak posjetili Dječji dom Laduč, gdje su u suradnji s djelatnicima Doma proveli radionicu na temu „Ovisnost o mobitelima“. Radi se o temi koja je postala iznimno relevantna posljednjih godina te je od posebnog značaja za djecu i mladež. Istraživanja su pokazala da djeca koja provode mnogo vremena zabavljajući se putem mobitela postižu slabiji akademski uspjeh, imaju siromašniji društveni život te mogu patiti od brojnih zdravstvenih posljedica, primarno uzrokovanih manjkom sna i tjelesne aktivnosti.

Radionici su prisustvovala djeca viših razreda osnovne škole, a na početku su ispunili upitnik o svojim navikama korištenja mobitela. Nakon rasprave o rezultatima, slijedio je rad u grupama gdje se raspravljalo o negativnim posljedicama prekomjernog korištenja mobitela. Na kraju su djeca izradila plakate na temu „Što možemo raditi umjesto da budemo na mobitelu?“. Djeci i djelatnicima Doma također su podijeljeni prigodni letci i promotivni materijali.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content