Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Proslavimo četvrti tjedan školskog doručka zajedno

Dragi/e učenici/e, učitelji/ce, kuhari/ce,

ovim vas putem Služba za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u suradnji sa Timom Živjeti zdravo, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo poziva na obilježavanje nacionalnog Tjedna školskog doručka i u našoj Zagrebačkoj županiji koji će se odvijati u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. Što je pripremljeno za ovu godinu možete pogledati u brošuri na poveznicama koje šaljemo niže u tekstu. 

Nacionalni Tjedan školskog doručka, koji slavimo od 2020. godine, svake nas godine podsjeća na važnost nutritivno bogatog obroka u školi, ali i slavi sve one koji svakodnevno sudjeluju u školskom doručku: one koji ga planiraju i osmišljavaju, one koji ga pripremaju i naravno one koji ga s radošću konzumiraju. 

Ovogodišnja tema inspirirana je upravo vašim dosadašnjim obilježavanjima i naglašava važnu ulogu učenika u organizaciji školske prehrane. Ove godine, Tim Školskih Detektiva čine učenici koji koristeći svoja znanja, vještine, kreativnost i snalažljivost rješavaju sve tajne Zagonetnog jelovnika koji se nalazi pred njima. Sigurni smo da će biti uspješni! 

Sve aktivnosti predložene u brošurama na poveznicama namijenjene su kao pomoć i inspiracija prilikom organiziranja vašeg vlastitog obilježavanja Tjedna školskog doručka. Ukoliko Vam je potrebno još inspiracije pozivamo Vas da se koristite i materijalima iz prošlih godina koje ćete naći na mrežnoj stranici www.zivjetizdravo.eu.

Sve škole koje sudjeluju u proslavi Tjedna Školskog Doručka dobivaju Živjeti zdravo diplomu. Pošaljite Vaše rješenje Zagonetnog jelovnika i kratko izvješće o provedenom Tjednu Školskog Doručka na adresu elektroničke pošte zivjeti.zdravo@hzjz.hr do 13. studenoga 2023. Rješenja izazova su SVI ukusni i hranjivi obroci koji se mogu pripremiti u školskoj kuhinji, a odgovaraju nazivima doručaka iz Zagonetnog jelovnika. 

Služba za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content