Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Predavanje o mentalnom zdravlju za učenike sedmih razreda OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog

Ove je godine na poziv stručne službe osnovne škole iz Jastrebarskog, 10.studenog, u kino-dvorani, održano predavanje za 110 učenika (bili su u pratnji svojih razrednika) na temu mentalnog zdravlja.

Učenici su imali priliku čuti izlaganje psihologinje na tu temu, uz mogućnost interakcije, te postavljanja pitanja o onome što ih osobito zanima.

Mentalno je zdravlje sastavni dio općeg zdravlja osobe, a predstavlja važan izvor snage i sigurnosti za pojedinca i za zajednicu. Mentalno zdrava osoba je emocionalno i socijalno prilagodljiva promjenama koje joj se dešavaju u životu, sposobna je za adaptaciju, prihvaća druge ljude, sposobna je stvarati i održavati prijateljstva, produktivna je u školskom okruženju te se dobro nosi sa životnim nedaćama i/ili stresovima.

Kako mladi ljudi danas u svom adolescentnom razvoju nailaze na različite oblike primamljivih distraktora (korištenje interneta, korištenje alkohola, energetskih pića ili cigareta, korištenje video-igrica i aplikacija za razonodu) skrenuta im je pažnja na opasnosti koje putem vrebaju. 

Osobito su učenici upozoreni na  tragične primjere “Tik-tok“ izazova.

Tijekom predavanja od učenika su dobivene korisne povratne informacije o njihovim navikama korištenja mobitela i praćenja youtube-kanala, o tome da mlađa generacija, ustvari, živi u paralelnom komunikacijskom kanalu od nas odraslih, te ako ih želimo savjetovati i podržati, trebamo im prići na njima razumljivom jeziku, u njihovom komunikacijskom kanalu.

Odjela za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content