Poveznice

ISO 9001
ISO 14001
ISO/IEC 17025
ISO/IEC 27001

Održano predavanje – „Negdje ispod duge – psihologija transspolnosti“

U organizaciji Odjela za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti održano je stručno predavanje (17.12.) pod naslovom „Negdje ispod duge – psihologija transspolnosti“, predavačica je bila prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić, redovita profesorica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

U predavanju je bio prikazan fenomen transrodnosti odnosno transspolnosti s kojim se sve češće susrećemo. Cilj je bio približiti osnovne pojmove iz područja i načine na koje se može pomoći djeci i mladima koji ne pripadaju tradicionalnim rodnim kategorijama kako bi im životi bili što kvalitetniji. Kako se većina stručnjaka koji rade s mladima do sada nije u većoj mjeri susretala s rodno nenormativnim osobama ova tema je svakako bila dobrodošla. Poziv je bio upućen stručnjacima koji su u svome poslu često prve osobe kojima se djeca, mladi ili roditelji s povjerenjem obrate tražeći stručnu pomoć i savjet – liječnicima obiteljske medicine, liječnicima školske medicine, stručnim suradnicima škola, djelatnicima socijalne skrbi, psihijatrima i psiholozima.

U izlaganju smo mogli slušati o pojmovima transrodnosti, transspolnosti, čestini javljanja, etiologiji, razvojnim aspektima, pojavi u dječjoj dobi, osobnim iskustvima, važnosti socijalne podrške, načinima pružanja stručne pomoći, učinkovitosti tretmana i potrebe za podrškom cijeloj obitelji. Predavanje je kao izvor praktičnih informacija i znanja prisutnim stručnjacima omogućilo još kvalitetniji pristup u radu s rodno nenormativnim osobama.

Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content