Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Održana edukacija “Živjeti zdravo u vrtiću” u Velikoj Gorici

ODRŽANA-EDUKACIJA-ŽIVJETI-ZDRAVO-U-VRTIĆU

Dana 31. siječnja 2020. godine, s početkom u 10 sati, u prostorima Srednjoškolskog centra (SŠC) u Velikoj Gorici, a u okviru Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, održana je edukacija pod nazivom “Živjeti zdravo u vrtiću”. Predmet edukacije bio je upoznavanje zdravstvenih voditelja dječjih vrtića s korištenjem edukativnog materijala iz područja promicanja zdravlja u predškolskoj dobi i ukazivanje na važne teme vezane uz zdravlje djece. Uz svaku temu bio je prikazan kratak strip prilagođen predškolskom uzrastu i prijedlozi za igre kroz koje bi djeca lakše trebala usvojiti naučeno.

Prva obrađena tema bila je važnost doručka i odabira zdravih namirnica za doručak za dobro raspoloženje tijekom cijeloga dana.

U drugoj temi isticala se važnost tjelesne aktivnosti, kojubi djeca trebala provoditi najmanje 3 sata dnevno te kako osvijestiti djecu da tjelesna aktivnosti ima dobar utjecaj na zdravlje čitavog organizma.

Treća tema bila je pravilna prehrana, gdje je bilo prikazano koliko i što se treba jesti za zdravlje organizma, kako poučiti djecu pravilnom odabiru namirnica, recimo pravilom “Svaki dan pet na dan”, koje se odnosi na svakodnevnu konzumaciju pet namirnica iz kategorije voća i povrća, ili primjerice učenje pjesmice “Abeceda vitamina” kako bi djeca lakše zapamtila u kojim namirnicama ima kojeg vitamina.

Četvrta tema bila je važnost konzumiranja i korištenja vode. Ideja je da se djeci voda prikaže poput tvari koja im daje “super moći” i time ih se potakne na konzumiranje dovoljne količine vode, kao i preferiranje vode u odnosu na zaslađena pića, a osim toga, važno je da djeca shvate da voda osim za piće služi i za temeljito pranje namirnica poput voća i povrća.

Peta tema bila je spavanje, kroz koju bi djeci trebalo postati jasnije zašto je spavanje važno, koliko sna trebaju te kako je važno ići spavati svaki dan u isto vrijeme i ne gledati televiziju prije spavanja kako bi lakše zaspali.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content