Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Održana 1. javno-zdravstvena akcija u Velikoj Gorici

Web stranica Zavoda za hitnu medicinu →

Velika Gorica / 7. listopada 2022. – Prva od ukupno devet edukativno-preventivnih akcija Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u sklopu projekta KardioPRotect održana je danas u Velikoj Gorici. Petak je u ovome gradu sajmeni dan, pa su osobe koje brinu o svome zdravlju na prostoru sajmišta mogle izmjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi, zasićenosti krvi kisikom te utvrditi indeks tjelesne mase. Liječnici iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije davali su savjete i educirali građane o rizicima nastanka kardiovaskularnih bolesti. 

Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok smrti u svijetu. Projektom KardioPRotect dodatno se želi osvijestiti stanovništvo Zagrebačke županije o važnosti preventivnih pregleda i potrebi izbjegavanja rizika nastanka bolesti. Rizici na koje čovjek može utjecati su povišeni krvni tlak, pušenje, povišena razina masnoća u krvi, nedovoljna i neredovita tjelesna aktivnost, debljina, dijabetes, izloženost prekomjernom stresu i infekcija SARS-Cov-2 virusom. 

Intenzivniji porast smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti počinje u dobi iznad 50 godina. 

Nakon Velike Gorice, sljedeća edukativno-preventivna akcija održat će se 29. listopada u Samoboru, također na prostoru sajmišta.

Nositelj projekta KardioPRotect – “Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije” je Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, a partneri su Ljekarne i Dom zdravlja Zagrebačke županije, a vanjski partner je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Vrijednost projekta je 335.746,95 kuna, a intenzitet potpore iznosi 100%. Iz Europskog socijalnog fonda dobiveno je 85% bespovratnih sredstava, a preostalih 15% iz proračuna RH. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali – Promocija zdravlja i prevencija bolesti. 

NAPOMENA 
Intenzitet potpore 100%
Udio sufinanciranja: 
* Europski socijalni fond 85%
* Državni proračun 15% 

* Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije 

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content