Poveznice

ISO 9001
ISO 14001
ISO/IEC 17025
ISO/IEC 27001

Obilježen Svjetski dan voda – 22. ožujka 2021.

U Jastrebarskom je obilježen Svjetski dan voda. Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Službe za zdravstvenu ekologiju, sudjelovali su edukativnim programom.

Organizirana je posjeta vodospremi Draga Svetojanska gdje su učenicima prvih razreda Srednje škole Jastrebarsko demonstrirane analize vode za ljudsku potrošnju. U tzv. pokretnom laboratoriju mjerili su temperaturu, slobodni rezidualni klor, mutnoću, a djelatnici Službe za zdravstvenu ekologiju upoznali su ih sa preostalim fizikalno kemijskim i mikrobiološkim metodama ispitivanja. Najveći interes pokazali su  za mikrobiološka ispitivanja voda.

Na temu „Voda i njen značaj“ u Centru za kulturu Jastrebarsko, Marina Hublin, rukovoditeljica Službe za zdravstvenu ekologiju, održala je predavanje za učenike prvih razreda srednje škole. Predavanje je uključivalo podatke o dostupnim količinama zdravstveno ispravne vode na svijetu, potrošnji vode u Republici Hrvatskoj, izvore i vrste onečišćenja vode, laboratorijska ispitivanja vode te zanimljivosti vezane uz vode.

Učenici su pokazali interes za prezentiranu temu.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content