Poveznice
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Obilježavanje Nacionalnog dana prevencije vršnjačkog nasilja – Dana ružičastih majica

Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti i ove je godine obilježio Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja ili „Dan ružičastih majica“ tijekom dva tjedna, od 21.2. do 4.3. 2022. godine.

Ovaj dan je obilježen u suradnji s Dječjim domom Zagreb, podružnicom Laduč. Provedene su radionice s dvije skupine djece, onima mlađima, polaznicima nižih razreda osnovne škole i s onima starijima, polaznicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima. Radionice su djeci pojasnile što je to vršnjačko nasilje, koji su oblici vršnjačkog nasilja, tko sve može biti počinitelj, a tko žrtva, koje su posljedice zlostavljanja i kako postupiti u situacijama kad su suočeni s vršnjačkim nasiljem bilo to kao mete, kao promatrači ili oni kojima su se njihovi prijatelji, braća ili sestre povjerili.

Dan ružičastih majica je obilježen i u suradnji s dječjim vrtićem Radost Jastrebarsko. Odgojiteljima i djeci su podijeljeni promotivni materijali Zavoda, materijali za rad te paketi za polaznike male škole. Odjel je pripremio prikladnu aktivnost za djecu predškolske dobi, a odgojiteljice su je provele u skladu s dobivenim uputama.

U obilježavanju Dana ružičastih majica i suradnji s Odjelom podijeljeni su plakati („Pomažem drugima i ponašam se lijepo“) dječjim vrtićima na području Jastrebarskog, Svete Nedelje, Klinča Sela, Samobora, Zaprešića, Velike Gorice i Velike Mlake. Plakat potiče djecu na lijepo i pristojno ponašanje, brigu za druge i pomaganje drugima.

Fotografije u prilogu su iz Dječjeg doma Zagreb, podružnica Laduč. Zahvaljujemo se djelatnicima doma na suradnji i pomoći u provedbi aktivnosti.

Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti
Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content