Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Obilježavanje Hrvatskog dana bez duhanskog dima

U sklopu provođenja Županijskog programa prevencije pušenja u Samoboru je 17. veljače 2021. godine obilježen Hrvatski dan bez duhanskog dima, što se uklopilo i u obilježavanje Tjedna mentalnog zdravlja Hrvatskog psihološkog društva.

Obilježavanje je provedeno kroz izlaganje na temu općeg očuvanja zdravlja u grupi umirovljenika koje okuplja Crveni križ Samobor, a dio predavanja prenosio se i na platformi Zoom, za slušače koji žive u udaljenijim krajevima samoborskog područja.

Govorilo se i o utjecaju pandemije Covida-19 na osjećaj usamljenosti i deprivaciju od socijalnih odnosa, o paralelnom utjecaju potresa na uznemirenost stanovništva te je naglašena svjesnost o potrebi kretanja u očuvanju zdravlja.

Naglasak je bio i na vježbama disanja te je prezentiran letak-projekt Škole nepušenja i letak Županijskog zavoda o očuvanju poželjne tjelesne težine, ukoliko se osoba odluči na prekid konzumacije duhana.

Među prisutnima na predavanju razmijenjena su mišljenja na temu poskupljenja duhanskih proizvoda (od 1. ožujka) a veći broj slušača je to podržao u smislu da bi cigarete trebale toliko poskupjeti da postanu svima nedostupne i nepoželjne.

Predavanje, odnosno radionicu je vodila prof. Miljenka Plečko, psihologinja Službe za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content