Poveznice
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Obilježavanje Dana ružičastih majica u Gimnaziji A. G. Matoš u Samoboru

DAN-RUŽIČASTIH-MAJICA

Obilježavanje Dana ružičastih majica u Gimnaziji A. G. Matoš u Samoboru rezultiralo je uspješnom suradnjom u kojoj su uz učenike sudjelovali i stručni suradnici škole prezentirajući svoj rad prikladnim plakatom. Akcijom je istaknuta važnost podizanja svijesti o vršnjačkom nasilju. Djelatnici Odjela za mentalno zdravlje ovaj su dan obilježili promotivno edukativnim štandom na kojem su se dijelile ružičaste majice i letci koji su izrađeni u suradnji sa Udrugom Pragma, Zagreb.

Naime Hrvatski je sabor 17. veljače 2017. godine na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja proglasioda se zadnju srijedu u veljačiDan ružičastih majicaobilježava kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Obilježavanje Dana ružičastih majica je započelo u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci.

Inicijativom školskih kolega na konstruktivan i inteligentan način riješeno je sustavno zlostavljanje dječaka koji je bio posvećen majci i zaokupljen njenim liječenjem. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative. Vršnjačko je nasilje važno na vrijeme prepoznati i pružiti pomoć i podršku djeci koja ga trpe. Djeci koja su sklona nasilnom ponašanju također treba pomoći u cilju uspostavljanja učinkovitog sustava zaštite prava i dobrobiti svakog djeteta.

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije također su se pridružili ovoj hvale vrijednoj akciji nošenjem ružičastih majica i fotografiranjem u istim u znak potpore i podizanja svijesti o vršnjačkom nasilju. Recimo NE nasilju, zaustavimo ga i podržimo ovu inicijativu nošenjem ružičaste majice.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content