Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Zdravstvena ispravnost vode na području gradske četvrti Kurilovec, Velika Gorica

1.7.2024. Zdravstvena ispravnost vode na području gradske četvrti Kurilovec, Velika Gorica

Analiza mikrobioloških parametara na vodoopskrbnoj mreži pokazuje da nema mikrobiološke kontaminacije. Analiza je danas dovršena te je voda zdravstveno ispravna i sigurna za ljudsku potrošnju.

28.06.2024. Zdravstvena ispravnost vode na području gradske četvrti Kurilovec, Velika Gorica

Mikrobiološki parametri završeni danas 28.06.2024. i dalje pokazuju da na vodoopskrbnoj mreži navedenog područja nema mikrobiološke kontaminacije. Analiza će biti u potpunosti završena u ponedjeljak 01.07.2024., a trenutačno se ne bilježi porast mikrobiološkog parametra koji je još u obradi.

27.06.2024. Zdravstvena ispravnost vode na području gradske četvrti Kurilovec, Velika Gorica

Prema dosad završenim ispitivanjima na vodoopskrbnoj mreži utvrđeno je da su svi ispitani fizikalno-kemijski parametri (uključujući sumporovodik te ugljikovodike) u vodi unutar dozvoljenih granica propisanih zakonskom regulativom. Kad je riječ o analiziranim mikrobiološkim parametrima, zasad nije utvrđena mikrobiološka kontaminacija. Analiza će biti kompletirana kroz dva dana kad se završavaju preostali mikrobiološki parametri, no trenutačno se ne bilježi porast mikrobioloških parametara koji su još u obradi.

VAŽNA NAPOMENA
Budući da je VG Vodoopskrba d.o.o. poduzela intenzivno ispiranje mreže, od iznimne je važnosti da stanovništvo na području navedenih lokacija također isperu svoje kućne instalacije (puštanje vode na svim izljevnim mjestima u kućanstvu).

Podsjetimo, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije obavijestio je 26. lipnja 2024. građane o zabrani korištenja vode iz javnog vodoopskrbnog sustava na području Velike Gorice – gradske četvrti Kurilovec s ulicama S. F. Jape (od početka do križanja sa A.K. Miošića), A. K. Miošića (od početka do križanja sa S. Kolara), Kirinčićeva, Horvatova, Mažuranićeva , I. G. Kovačića, Malogorička,  Trebnjanska i Sajmišna.

Po zaprimljenoj prijavi o intenzivnom mirisu vode iz javnog vodoopskrbnog sustava na gore navedenim lokacijama te objavi VG Vodoopskrbe d.o.o. da voda na tom području nije za ljudsku potrošnju, djelatnici epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije uzorkovali su kontrolne uzorke kako bi se utvrdila zdravstvena ispravnost vode iz javnog vodoopskrbnog sustava. 

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content