Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Obavijest o radu Službe za školsku i sveučilišnu medicinu

Služba za školsku i adolescentnu medicinu svoj je rad prilagodila novonastaloj situaciji vezanoj uz epidemiju izazvanu novim koronavirusom.

Sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora privremeno su obustavljene sve aktivnosti koje bi mogle na bilo koji način ugroziti zdravlje učenika/studenata koje imamo u skrbi uključivo preglede za upis u 1. razred osnovne škole kao i sve preventivne i namjenske preglede u svrhu praćenja rasta i razvoja.

Izuzetak su aktivnosti na zahtjev roditelja/učenika i studenata koje se prvenstveno odnose na:

  • usluge nužne za ostvarivanje određenih prava zbog zdravstvenog stanja učenika/studenata (izdavanje stručnih mišljenja i potvrda za učenike/studente s teškoćama u razvoju ili težim zdravstvenim smetnjama)
  • savjetovališni rad s učenicima, studentima, roditeljima/drugim članovima obitelji i djelatnicima škola kroz alternativne oblike komunikacije (telefon, sms, e-mail, video poziv)

Ukoliko procijenimo da je potreban dolazak učenika/studenta u ambulantu osigurat ćemo za to adekvatne uvjete (individualni termin bez čekanja, što kraći boravak, adekvatne mjere zaštite).

Kao i do sada, na raspolaganju smo vam za sva pitanja, upute i pomoć pri snalaženju u ovim zahtjevnim okolnostima.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content