Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – 28.2.2024.

Svake godine, posljednje srijede u veljači obilježava se Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja simboličnim oblačenjem ružičaste majice. Inicijativa je pokrenuta 2007. godine na svjetskoj razini, a potaknuta neugodnim događajem kada je dječak iz Kanade ismijavan i zlostavljan jer je u školu obukao ružičastu majicu kao podršku vlastitoj majci koja je oboljela od raka.

Vršnjačko nasilje je isticanje moći agresijom. Definira se kao negativna verbalna ili tjelesna akcija koja ima neprijateljske namjere, uznemiruje žrtvu, ponavlja se tijekom vremena, a zasniva se na nesrazmjeru moći.

Kako bi pridonijeli osvještavanju važnosti borbe protiv nasilja među mladima provedena je projektna radionica prevencije vršnjačkog nasilja u suradnji s Osnovnom školom Ante Kovačića iz Marije Gorice, na način da je učenike kroz pripremljeni materijal provela njihova nastavnica s primarnim ciljem promoviranja nenasilnih oblika rješavanja konflikata.

Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content