Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Hodanjem do zdravlja

U Jastrebarskom obilježavanje Svjetskog dana hodanja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hodanja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s mrežom zavoda za javno zdravstvo, provest će javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u okviru nacionalnog programa “Živjeti zdravo”. Ove aktivnosti provest će se isti dan u subotu 02. listopada točno u 10:00 sati u svim županijama Republike Hrvatske uključujući i Zagrebačku županiju.

Svjetski dan hodanja obilježava se od 1991. godine prvi vikend u listopadu, a akciju je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All).

Cilj je akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.

Na taj način građanima će biti omogućeno uključivanje u redovito i organizirano grupno hodanje uz stručno vodstvo. Svojim radom Hrvatski zavod za javno zdravstvo nastavlja promovirati hodanje kao iznimno zdrav i učinkovit oblik tjelesne aktivnosti, a ujedno jača svijest i posebno motivira tjelesno neaktivno stanovništvo da stvara zdrave životne navike kako bi preventivno štitili svoje zdravlje.

Obilježavanje za cijelu Zagrebačku županiju održati će se u Jastrebarskom u Perivoju dvorca Erdody u subotu u 10:00 sati, te se pozivaju svi zainteresirani da se pridruže u obilježavanju ove manifestacije.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content