Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Hodanjem do zdravlja 2023.

Služba za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije svake godine obilježava Svjetski dan hodanja prvi vikend u listopadu. Naš Program promicanja tjelesne aktivnosti i prevencije pretilosti koji subvencionira Zagrebačka županija ima za cilj stanovnike naše županije potaknuti da povećaju razinu tjelesne aktivnosti u svom životu. 

Ove godine, ovaj bitan dan obilježavamo kroz suradnju sa Timom Živjeti zdravo, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. „U sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo je javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja” da građani u svoj život uključe redovito hodanje i učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

Vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju TAFISA (The Association For International Sport for All) pokrenula je 1991. godine obilježavanje Svjetskog dana hodanja. U skladu s tim, HZJZ je pokrenuo inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja (prva subota u listopadu) i u suradnji s mrežom ZZJZ-a proveo prvi put 5. listopada 2019. godine javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“ u 18 županija Republike Hrvatske na uređenim hodačkim stazama.

Još jedna uspješna suradnja provedena je sa OŠ Josipa Zorića Dugo selo, OŠ  Ivan Benković Dugo Selo i sa umirovljeničkom skupinom Crvenog Križa u Vrbovcu. Podijeljeni su naši promotivni materijali te smo, uz podjelu letaka i plakata, skrenuli pažnju na važnost svakodnevnog kretanja.

Za sve vas koji nemate prepreka, predlažemo da se uključite u najjednostavniju i najdostupniju tjelesnu aktivnost, hodanje. Roditelji, djedovi i bake, budite primjer djeci i obilježite ovaj dan zajedničkim izlaskom u šetnju po svježem zraku.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content