Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Edukacija PoMoZi Da

Ove godine od 22. do 28. svibnja 2023. obilježavamo četvrti Europski tjedan mentalnoga zdravlja. Ovo je prilika da Vas podsjetimo na mogućnost prijave svih odgojno obrazovnih djelatnika na besplatnu edukaciju PoMoZi Da, koja će se i ove godine održati u Zagrebačkoj županiji.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije surađuje u provedbi nacionalnog programa Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo koji će uz potporu Ureda UNICEF-a za Republiku Hrvatsku organizirati provedbu ove trodnevne radionice napredne razine edukativnog programa PoMoZi Da za odgojno-obrazovne djelatnike s područja Zagrebačke županije. Edukativni program PoMoZi Da pruža skup osnovnih znanja i vještina koji odgojno-obrazovnim djelatnicima u njihovom svakodnevnom radu mogu olakšati prepoznavanje problema mentalnoga zdravlja učenika, ali i olakšati pristupanje i pružanje potrebne podrške učeniku s problemom te poticanje na traženje stručne pomoći. Iznimno je važno prepoznati probleme mentalnoga zdravlja djece i mladih što ranije kako bi se spriječilo pogoršanje u kasnijoj dobi ili kako bi, bez obzira na probleme, uz stručnu pomoć i vodstvo očuvali dobro mentalno zdravlje.

Krajnji je cilj programa bio pružiti odgojno-obrazovnim djelatnicima:

  • osnovna znanja o mentalnom zdravlju te mentalnom zdravlju djece i mladih
  • znanja i vještine o prepoznavanju problema mentalnoga zdravlja u području depresivno-anksioznih smetnji, pružanju psihološke prve pomoći odnosno pravovremene emocionalne podrške te pružanju informacija koje potiču na traženje pomoći.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije planira nastaviti provoditi ove radionice i za druge odgojno-obrazovne djelatnike koji su zadovoljili preduvjet za prijavu (uspješno završili osnovnu razinu mentalnozdravstvene pismenosti koja je organizirana kao učenje na daljinu na CARNET-ovom LOOMEN sustavu).

Svi zainteresirani mogu nam se javiti na mail adrese:

Poveznice:

S poštovanjem,

Rukovoditeljica
Službe za školsku i sveučilišnu medicinu
Bernarda Krnić

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content