Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja (Dan ružičastih majica)

Protiv vršnjačkog nasilja djelujemo cijelu godinu, a poseban dan pružanja podrške žrtvama uz podizanje svijesti o problemu nasilja obilježavamo 22. veljače 2023. kada se simbolično oblači ružičasta majica. 

Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti tradicionalno obilježava ovaj dan promovirajući nenasilno rješavanje konflikata i potičući konstruktivne međuvršnjačke odnose. Projektna radionica prevencije vršnjačkog nasilja provedena je u suradnji s Osnovnom školom „Ljubo Babić“ Jastrebarsko, PŠ Desinec, te s Osnovnom školom Pušća, PŠ Pavla Štoosa u Dubravici, na način da je učenike kroz pripremljeni materijal provela njihova nastavnica. Odjel za mentalno zdravlje također se pridružio obilježavanju Dana ružičastih majica u organizaciji Srednje škole Jastrebarsko na Strossmayerovom trgu u Jastrebarskom 17. veljače uz prigodni program i podjelu edukativnog i promotivnog materijala Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Učenici trećih razreda snimili su pjesmu i spot s važnom porukom nenasilnog ponašanja prema vršnjacima, a video možete pogledati na sljedećoj poveznici. Također priložene su fotografije s obilježavanja u Jastrebarskom i provođenja radionice u šestom razredu Područne škole Pavla Štoosa.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content