Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Analize javnih bunara i izvorišta

Temeljem Programa javno zdravstvenih mjera zaštite zdravlja ljudi od štetnih čimbenika okoliša u Zagrebačkoj županiji,  financiranog od strane Zagrebačke županije, djelatnici Službe za zdravstvenu ekologiju  ZZJZ Zagrebačke županije izvršili su uzorkovanja i analize vode na parametre skupine A prema važećem Pravilniku na izvorištima i javnim bunarima. 

Uzimani su uzorci vode na izvorištima i javnim bunarima koji se nalaze na području Zagrebačke županije, a koje građani često koriste u svrhu pripreme jela, za piće i osobnu higijenu. 

Ovo je drugo od tri planirana uzorkovanja u ovoj kalendarskoj godini. Uzorkovanja u različitim periodima tijekom kalendarske godine omogućit će nam detaljniji uvid u dinamiku kretanja kvalitete vode na svakoj pojedinoj lokaciji, te korelaciju između prevladavajućih okolišnih faktora u pojedinom godišnjem dobu i njihov mogući utjecaj na kvalitetu vode za ljudsku potrošnju na navedenim lokacijama.

Izvorišta i bunari su obilježeni na karti. Crvenom bojom označeni su nesukladni uzorci (NESUKLADAN), a zelenom bojom sukladni (SUKLADAN) prema važećoj zakonskoj regulativi. Priložene su i slike bunara odnosno izvorišta, naznačen je datum uzorkovanja kao i kratke upute za građane u slučaju da koriste vodu sa izvorišta iako je uzorak proglašen nesukladnim.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content