Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Aktivnosti prevencije ovisnosti

Rastući trend korištenja nikotinskih proizvoda zahtijeva sveobuhvatan pristup tretmanu i prevenciji korištenja pripravaka s nikotinom, za maloljetne osobe zakonom zabranjenih. Mnogi započinju s eksperimentiranjem s alternativnim nikotinskim pripravcima poput e-cigareta ili nikotinskih vrećica, a brojne studije su pokazale da velik broj mladih kasnije počinje koristiti klasične duhanske cigarete.

Nikotin u bilo kojem obliku izaziva snažnu ovisnost, negativno utječe na brojne organske sustave u tijelu i najvažniji je čimbenik razvoja kardiovaskularnih bolesti. 

S ciljem osvještavanja opasnosti razvoja ovisnosti, kako o nikotinu tako i o drugim supstancama i ponašanjima koja imaju tendenciju razviti se u ovisnička ponašanja održana su predavanja za učenike 1. razreda Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Predavanjima su prisustvovali učenici 8 različitih usmjerenja, gimnazijski program, tehničari za računalstvo, hotelijersko turistički tehničari, ekonomisti, prodavači, kuhari/slastičari i kozmetičari/frizeri.

Odjel za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content