Poveznice
Search
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 17025, ISO/IEC 27001

Akcija povodom obilježavanja mjeseca ožujka kao mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva

Dana 1. ožujka 2024. (petak), u Velikoj Gorici, u prijepodnevnim satima, u organizaciji Odjela za javno zdravstvo, održana je javnozdravstvena akcija s ciljem jačanja svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva.

Istoga dana sudjelovali su i na Konferenciji povodom obilježavanja Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno. Konferencijom su obuhvaćene aktualne teme svih segmenta provedbe Nacionalnog programa – od važnosti prevencije i ranog otkrivanja, do dijagnostike pa sve do liječenja i zdravstvene skrbi za oboljele. Pored važnosti provedbe samog Nacionalnog preventivnog programa te nužnosti povećanja odaziva populacije na preventivne preglede, poseban je naglasak stavljen na nužnost podizanja zdravstvene pismenosti educiranja opće populacije.

Javnozdravstvenom akcijom u Velikoj Gorici, djelatnici Odjela za javno zdravstvo educirali su građane o važnosti primarne i sekundarne prevencije ranog otkrivanja raka debelog crijeva te su im u tu svrhu dijelili promotivni materijal Nacionalnog preventivnog programa i Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Detaljnije informacije o bolesti te besplatnom testiranju na skriveno krvarenje u stolici možete pročitati na službenim web stranicama nacionalnog programa.

Za sve informacije oko Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva za osobe s područja Zagrebačke županije, nazovite na besplatni broj telefona 0800 200 012.

Korištenjem stranice www.zzjz-zz.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content